27 Şubat 2019 Çarşamba

Gibson'dan Ne Alaka Dedirtecek Akla Zarar Delil!

Unutmayın ki Petra iddiası aklı başında her insan için,  içi boş şişirilmiş bir yalandır.
Bilinmeli ki eğer birgün birileri çıkıp hakka ve hakikate zıt iddialarda bulunuyorsa o kimselerin kendisiyle çelişmemesi ve komik duruma düşmemesi mümkün değildir. Gibson'un Petra masalı gibi. Akıl ve bilim çağı denilen şu çağda akla ve mantığa aykırı tamamen çelişkilerle dolu bir iddiayı çağımızın ateistlerine bilim adı altında yutturabilmiş bir dahi amatör yalancıdır  Gibson.
Profesyonel demiyorum çünkü iddiaları cidden insanı güldürten cinsten iddialar ve neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor.

Bilen bilir. Hz. Osman İslam devletinin 3. Halifesidir. Kendisinden kısa bir zaman sonra İlk Emevi devleti daha sonrada Abbasi devleti kurulmuştur. Hz. Osman (Rd)  ile Abbasiler arasında yaklaşık 90 yıl vardır.(85-95yıl)

Söz konusu sözde belgeselinde Gibson, "Kıble değişiminden " bahsettikten sonra Emevilerin Petraya, Abbasilerin ise Mekkeye yönelip namaz kıldıklarını iddia eder.
Anlatırken arkadaşını ekrana getirir ve ona   Hz. Osman (Rd) döneminde camilerin kıble duvarına "kıble" yazısının astırıldığını söyletir. Sonrasında kendiside ekrana gelir ve Hz. Osman zamanın da camilerin kıble duvarına  "kıble" yazısının asılmasını   kıblelerin değiştirilmiş olduğu iddiasına delil getirir. "Kıble değişmediyse  (Halife)Osman niye işaret assın?" deyiverir. Evet evet yanlış okumadınız, Gibson'a göre, Hz. Osman döneminde asılan kıble işaretleri,  yaklaşık yüz yıl sonra yaşanacak olan  Emevi - Abbasi çekişmesinin kıble değişimine yol açtığının deliliymiş. Buyrun inanmıyorsanız Gibson'ın  bu muhteşem delilini kendi belgeselinde kendisi ifade ederken dinleyin:


(Tavsiye: ilk tıklamadan sonra videoyu tam ekran yapıp tekrar tıklayınız)


(Eğer hemen yukarıdaki videoyu göremiyorsanız muhtemelen kullandığınız reklam engelleyici program sebebiyledir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder